maanantai 10. kesäkuuta 2013

Saksalainen kisaviikonloppu

Saksalaista kisaelämää, ihanuutta!




 Starttasimme Samiran kanssa ensimmäiset kilpailumme torstaina Bargstedissa. Luokka oli nuorten hevosten A (100cm).

Samira meni autoon mukisematta ja matkusti hienosti. Kisapaikalla käyttäytyi kuin vanha kisakonkari. Olin siis aivan onnessani jo ennen kuin edes pääsin selkään, hehhe. Mikko starttasi saman luokan kuin minä joten hyppäsimme hevosten selkään ja lähdimme kohti verkkaa. Nuorilla hevosilla sai käydä itse kisakentällä kävelemässä ja näyttämässä hevosille paikan ja kaikki esteet. Tämä toimi siis meidän radan kävelynä.
Verryttelyssä oli sitten pieni kaaos, kun siellä tuntui olevan kaikki luokassa lähtevät samaan aikaan pällistelemässä. Paria läheltäpiti kolareita lukuunottamatta verkka meni hyvin ja siirryimme radalle. Radalla Sampula oli rento ja hyvä ja teimme oikein hyvän suorituksen, yhtä lähestymisvirhettä lukuunottamatta. Tuloksena oli 7.1 josta vähennettiin puomi, eli 6.6. Mikko sijoittui kimolla pisteillä 7.8.


Kisoissa oli isona sponsorina Toyota. Kuten kuvista näkee niin yksi Aygo oli ripustettu ilmaan. Ja Landcruiseri maksaa muuten täällä 52.000e, kuolasin sellastakin tuossa matkalla. Kisameininki on jotain niiiiin toista täällä kuin suomessa. Kukaan ei stressaa ja sählää, kaikki tehdään ammattimaisesti ja kaikki toimii. Nuorten hevosten luokat ovat kaikki tyyliarvostelulla. Elikkä radalla arvostellaan hevosen tekniikka ja ratsastettavuus jne ja jos tulee pudotus/kielto niin vähennetään 0,5 pistettä ja yliajasta vähennetään 1 piste per sekunti.
Eli toisin kuin Suomessa, et voita sillä että räiskit esteitä päin tuhatta ja sataa toivoen että ne pysyy ylhäällä. Valitettavan usein näkee nimittäin rumaa ratsastusta ja "väärinpäin" kulkevia hevosia jotka kuitenkin seisovat palkintojen jaossa radan jälkeen. Tällainen tyyliarvostelu pistää vähän miettimään, että miten niitä hevosia siellä kotonakin treenataan. Ei riitä että hevonen selviytyy radasta, sen pitää selviytyä siitä nätisti hyvässä rytmissä ja tasapainossa.

Kisaviikonloppumme ei suinkaan päättynyt torstaihin, vaikkakin torstaina oli meidän tiimille vain se yksi luokka. Torstai iltapäivänä jatkoimme kotona esteharjoituksia. Kaikki hyppäsi jollakin hevosella nurmikentällä. Minulla oli 4v musta ruunan ryökäle, joka meni tosi hyvin, vaikkakin loikimme vain edes takas yhtä ja samaa estettä.
Perjantaina Emma ja Mikko lähti kisoihin aamusta (5 aikaan) ja minä ja Pedro jäimme tekemään tallia ja huolehtimaan muista hevosista. Koska meillä oli perjantaina niin monta hevosta joiden oli tarkoitus hypätä, päädyimme siihen että minä vedän trailerilla 2 hevosta kisapaikalle. Perjantaina oli jo paljon enemmän menoa ja vilskettä. Kaikki koijut olivat auki ja tarjolla oli vaikka mitä herkkua! Oli baguettia, crepèsiä, jäätelöä, lakuja,karkkia,viiniä jne jne jne. ja mikä parasta, meillä oli VIP kortti jolla sai kaiken ILMAISEKSI!


Emmi ja Camilla hyppäsi sijoitukseen 135 luokassa, samalla kvaalaten Bundeschampionaattiin. Petra ja Arde hyppäsi puhtaan radan 130 luokassa, Emma ja Franzi sijoittui 110 luokassa ja silleen..




Kisojen jälkeen Emmi,Marvin,minä ja Mikko raahauduimme paikalliseen juomaan parit oluet. Emma jäi kotiin nukkumaan koska lauantain startti oli n. kello 5 aamulla ja Pedro valitsi olla la. töissä ja su. vapaalla. 

Lauantaina nukuin pitkään jonka jälkeen kävin kevyen ratsastuslenkin Sampulan kanssa, joka ei ollut enään yhtään väsynyt kisojen jälkeen. Iltapäivällä suuntasimme taas kerran kisoihin. Tällä kertaa vuorossa oli 140cm luokka, jossa hyppäsi Mikko ja Emmi.Mikko pääsi uusintaan, jossa sai yhden puomin. Sija tuli silti! Emmillä tuli perusradalla yksi alas.





 Lauantai iltana vuorossa oli vielä "show"luokka. Joten ajoimme hevoset kotiin ja lähdimme takaisin. Kisapaikalla oli jo bileet pystyssä, juomaa riitti ja kaikilla oli hyvä fiilis. Noin kello 11 illalla alkoi aikaratsastuslokka. Kaikkia kannustettiin kovaan ääneen ja meno oli tosiaan vauhdikasta.
Jäimme sinne n. yhteen asti yöllä. Pedron tosin kadotimme, mutta se ei ole uutta.
Sunnuntaina olin aamulla yksin tallissa, ja kiirettä piti. Minulla oli vajaa 3 h aikaa tarhata kaikki 19 hevosta ja siivota 6 karsinaa. Niin ja tarhoja oli se 3kpl (viimeselle vaihdolle oli 6kpl).
Taas kerran yllätin itseni ja selvisin urakasta, ajoissa. Ja sitten kohti kisoja viimeisen kerran tältä viikonlopulta. Sunnuntaina Emmi ja Mikko hyppäsivät 145cm, molemmilla meni hyvin mutta tulos ei riittänyt voittajakierrokselle. Iltapäivällä Mikko ja Electra hyppäsi vielä kaksintaistelu luokan. Valitettavasti parina olleen Rainerin hevosella oli turpa maalilinjan yli 2cm ennen Elliä, joten ei tullut jatkopaikkaa.


Sellainen viikonloppu meillä täällä :)


Tänään kaikki jatkui entiseen malliin täällä tallilla. Saksa alkaa tuntumaan jo ihan kodilta. Ehkä sitä kohta alkaa ymmärtämään saksaakin, vaikka pari sanaa on kyllä jo tarttunut muistiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti