maanantai 17. maaliskuuta 2014

Day 1 in Cuba!


Kuuba!
Jepp, täällä ollaan, Jibacoassa hotellissa nimeltä Villa Tropicoa.
Tänne pääseminen ei tosin mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Eilen kone lähti (aikataulussa) ja kun olimme lentäneet reilu 30min, kuulleet kaikki pakolliset turvallisuus puheet, ruokatarjonnan yms. kapteeni ilmoitti, että käännymme takaisin Helsinkiin. Hetken kaikki oli hieman ”anteeks mitä? Oliko se tosissaan?”, mutta kyllä, kone teki u-käännöksen ja palasi Helsinkiin. Syynä oli tuulilasin jääneston hajoaminen tai jotakin sinnepäin.

Helsingissä odottelimme sitten n. 2 h kunnes saimme uuden lentokoneen ja matka alkoi uudestaan. Lento sinänsä meni ihan hyvin. Kone oli melko tyhjä joten saimme vallattua ihan omat 4-hengen rivit jossa mahtui sitten olemaan miten päin vaan. Lento kesti reilu 11h, mikä tuntui ikuisuudelta. J luki kirjaa koko lennon aikana, kun taas minä katsoin pari leffaa, mitkä by the way kaikki itketti, hyörin ja hääräsin ja olin ahdistunut. Paikallaan istuminen kun ei vaan ole minun juttuni! Järkytyin myös siitä miten paljon asioita ihminen ehtii 11h aikana miettimään pienen päänsä sisällä, kun on lukittuna tuollaiseen pieneen peltipurkkiin ilman järkeviä virikkeitä.

Olimme perillä Kuubassa Suomen aikaa n. Kl 03.00, paikallista aikaa 21.00.
Kentällä piti vaihtaa rahaa ja hypätä taksiin mikä toi meidät hotellille. Hotellialue oli paljon odotettua suurempi. Netistä kun sitä oli tutkinut niin oli muodostunut pienempi kuva.  Paljonkaan siinä ei sitten ollut muuta tekemistä kuin avain kouraan ja kohti sänkyä.

Aamulla heräsimme pirteinä kl. 7 ja suuntasimme rannan kautta aamupalalle. Ekana tuli tästä koko paikasta mieleen sellainen iso leirikylä. Todella monta pientä rakennusta sijoitettu sinne tänne. Paikka on melko paratiisi. Turkoosi meri, valkoista hiekkarantaa, kukkivia puita ja pensaita. 






Ensimmäistä kertaa elämässäni olen nyt siis all inclusive lomalla. Ja kyllähän tähän voisi tottua. Mitä tahansa tekee mieli, oli kello mitä vain, voi mennä vain lähimmälle tiskille pyytämään. Juomat täällä tarjoillaan kertakäyttö mukeissa, jotka ovat melko pienet. Tämän olin lukenut Internetistä etukäteen, joten olemme varautuneet omilla muovimukeilla. Tosin jotkut täällä pistävät paremmaksi. Täällä näkee turisteja joilla on jopa 2l kanistereita, mukeja, termareita…  ja tiskillä baarimikot iloisesti kaatavat rommikolat ym. Niihin.




Tämä päivä on ollut aika rento, olemme tutustuneet paikkaan ja totuttautuneet ihanaan kesään. Toisin sanoen, olemme pientä rantakävelyä lukuun ottamatta maanneet auringossa kylmä Mojito kädessä koko päivän.




Ainoa ns. Ikävä asia toistaiseksi on meressä olevat polttavat limapallot. Ne ei ole meduusoja vaan Portugese Man of wareja (katsotaan suomenkielinen nimi myöhemmin). Niitä on rannalla huuhtoutuneita aika paljon  ja meressä aika paljon lisää. Niillä on melko pitkät ”hännät” tai mitkä lie tuntosarvet jotka aiheuttaa palovammoja. Toivottavasti emme tee niiden kanssa lähempää tuttavuutta viikon aikana.



Tänä yönä kello 00.00 täällä siirretään kelloja 1h eteenpäin. Sitten aikaero onkin ”vaan” -5h .




Huomenna V aikoo lähteä sukeltamaan heti aamusta!!!! On sitä odotettukin!!!! J varmaan yrittää kalastaa jonkunnäköistä merenelävää sinä aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti