torstai 2. toukokuuta 2013

Hauki on kala

Mitäs sitä muutakaan tervehenkinen opiskelija tekisi vapun aattona, kun pesisi autoa ja laittaisi kalakamoja kuntoon vappupäivää varten. Tänään siis merelle ja haukikausi käyntiin. Vaatetta sai laittaa päälle reilusti, mutta pelot palelemisesta sai onneksi pian unohtaa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmitti mukavasti. Tuuli oli aika ajoin melko navakka, mutta eipä sekään saanut kylmää aikaiseksi.

Ensi alkuun piti hieman haeskella paikkoja, että missä ne kalat luuraavat. Ensimmäinen kala kuitenkin nosti heti tunnelmaa kummasti, todella hieno pullea 90cm hauki. Ei paljon paremmin voisi kausi alkaa.


Ja kun ketsuppipullo oli avattu, niin kaloja lähti tulemaan. Tuntuivat olevan todella tiiviissä ryppäissä ja nämä tiiviit ryppäät vielä melko pienellä alueella. Todella matalassa vedessä. Hieman pienempiä veijareita kävi sitten siinä näpeissä kääntymässä jokunen, ennen kuin tärähti taas. Mittaa saman verran kuin edellisellä, mutta kutenut yksilö. Kokolailla laiska kaveri, vaikka kyllä tämän kokoiset on tottakai aina kivoja kaloja.

Sivusaalistakin tuli. Kuvissa myös päivän ottipeli, kuvassa vielä suht ehjänä.


Pienempää kalaa tuli tasaiseen tahtiin ja päätin pitää pienin evästauon. Annoin tuulen kuljettaa itseni aivan matalan lahden perukoille, kun sielä näkyi olevan kututouhut menneillään. Siinä oli sitten hauska nautiskella eväistä ja auringosta, kun kaiken kokoiset hauet pyörivät jaloissa. Isoin minkä näin, taisi olla metrin kokoluokkaa.

Tauon jälkeen hieman hiljeni, eikä kaloja tullut aivan yhtä tiheään tahtiin. Muutama pieni sieltä täältä. Kunnes sitten taas tärähti isompi. Todella aktiivinen kala siimankin päässä, huudatti oikein jarruakin muutaman kerran. Pienen väsyttelyn jälkeen kuitenkin renkaaseen pääsi mittaukseen ja koukun irroitukseen komea 95cm pitkä hauki. Ei mennyt vieläkään se maaginen metri rikki...





Tämä kala jäikin sitten päivän viimeiseksi ja oli aika pakkaillat kamat kasaan. Olipahan kauden avaus! 12 haukea, joista kolme kunnon kokoista. Eipä ole tullut ennen moista koettua.

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti