lauantai 18. toukokuuta 2013


Moikka!

Onkos kaikki lukijat jo tottuneet uuteen ulkoasuun? siis blogin ulkoasuun? :)
Minä en... laittakaa ihmeessä palautetta, että oliko vanha parempi, vai pidetäänkö tämä? Alkaa olemaan vaikeeta nyt tämä blogin kirjoittaminen. Ei sillä, ettenkö haluaisi/ehtisi kirjoitella. En vaan keksi enään mitään mistä kirjoittaa. Päivät täällä Saksassa noudattaa aika pitkälti samaa kaavaa päivästä toiseen.

Mutta kerron vähän lisää samoista asioista kun ennenkin, hehhe. Tällä viikolla mentiin alkuviikosta vähän kavaletteja ja puomeja. Minulla oli taas kaksi 4 vuotiasta ratsua, omani ja "adoptio" ori. Molemmat suoriutuivat näistä harjoituksista oikein mallikkaasti ja kehuja tuli. Yhtenä päivänä hyppäsimme kentällä. Tarkoitus oli mennä nurmelle, mutta sateen takia se oli niin liukas, että Mikko päätti hypyttää nuoret hiekalla. Tämä ratkaisu siis sen takia, että liukkaalla nurmella pitää olla hokit ja se on erittäin työlästä ruuvata hokkeja 19 hevoselle. Joten lopputulos oli että nurmella hyppäsi ne jotka viikonloppuna oli menossa kilpailuihin (nurmelle). Hyppäsin omalla kakarallani ja kaikki meni hyvin. Vielä on toki paljon parannettavaa ja lähestymiset olivat välillä vähän kyseenalaisia, mutta kaikenkaikkiaan oikein hyvä suoritus ! Eihän meillä ole vielä montaakaan yhteistä hyppykertaa takana.

Perjantaina oli sitten vuorossa kilpailut. Meidän tallilta sinne lähti 3+1. Tarkoittaen 3 omaa hevosta ja yksi tallilainen omalla hevosellaan. Kilpailupaikka oli oikein mukava. Tilaa oli ja pohjat olivat hyvät. Kaikki hevoset hyppäsivät oikein hyvin ja viimeisessä luokassa tuli jopa sijoitus Emmalle ja Franzi ponille!!
Alla pari fiilistelykuvaa kisoista.


Luokat ovat täällä saksassa ilmoitettu kirjaimin ja tähdin, eli vähän sekavampaa kuin suomessa (minun mielestä). A=100cm L=120cm M=130cm S=140cm ja jos on kirjaimen perässä tähti niin se tarkoittaa +5cm ja kaksi tähteä on sitten 10cm. Eilisessä kisassa esteet olivat melkein naurettavan pieniä. 120cm luokassa en usko että oli ainuttakaan estettä niin korkealla. 



Eilen illalla Petra myös päätti että hänestä tehdään blondi...


Sillä lopputuloksella, että tänään hän värjäs tukan ruskeaksi :D

Tänään (la.) oli tarkoitus mennä taas kilpailemaan. Teimme tallityöt nopeasti pois alta ja ratsastimme hevoset. Minun kakaralla oli tänään lepopäivä joten ainoana ratsuna toimi 4v ori. Se muistutti kylläkin tänään enemmän sellaista rodeohärkää kuin hevosta. Mutta ei ainakaan vielä onnistunut tiputtamaan minua selästä.
Kisoihin lähtö peruttiin keskipäivällä. Mikko sai soittoja jo paikalla olevilta ystäviltä, että pohja on sateen takia huono. Emme siis lähteneet riskeeraamaan liukastumisia yms. Tämän jälkeen vuorossa oli "kisahevosten" ratsastus kun eivät kerta päässeetkään hyppäämään. Mikko ratsasti yhden, minä toisen ja kolmas meni laitumella. Sitten olikin päivä pulkassa, ennätys nopeasti!

Huomenna on taas uusi päivä ja kisat jatkuu. Toivotaan että sade loppuu nyt heti ja kentät kuivuu. Huomenna Petran olisi tarkoitus hypätä molemmilla hevosillaan ja Mikko hyppää ydellä (kuorkkiin ei siis mahdu kuin 3 hevosta). Petra kulutti koko iltapäivän siistien ja puunaten Allua. Kimot on kivoja...puhtaina :D



Toivottavasti joku teistä vielä lukee blogia.. ei kenestäkään mitään kuulu ja välimatkaakin on hirveästi.. älkää unohtako minua..





2 kommenttia:

  1. joo mustakin tää on tosi sekava :D mut kai ne postaukset on pääasia

    VastaaPoista