sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viime viikko, päivitetty!



Vaikka joskus tuntuu siltä, että elämä polkee paikallaan ja samat rutiinit toistuvat päivästä toiseen. Se ei kuitenkaan taida olla niin. Mietin tässä pelkästään viikkoa taaksepäin ja yritän muistella mitä kaikkea kirjoittamisen arvosta on tapahtunut. Oli Ypäjän kisat, nuoren hevosen sisään ratsastus, pihan laittoa, Kynnarin kisat, Mikon valmennus, reissuun lähtö, plus kaikki työt ja muut ratsastettavat yms. Paljon sitä viikkoon mahtuu.
Aloitan ihan sitten järjestyksessä.

1. Ypäjän kisat

Lauantai aamuna pakkasimme Annan kanssa kamat ja hepat kyytiin ja suuntasimme Ypäjälle. Sämpylä hyppäsi aamupäivällä 110cm Racing luokan. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja mittari taisi näyttää +30. Sämpylän menoa helle ei hidastanut, melkein päinvastoin. Radalla oli jopa vaikeuksia pidellä tätä ruutitynnyriä, tuloksena kaksi puomia alas.

Dumbo hyppäsi iltapäivällä metsäkentällä 100cm luokan.  Verkassa toimi todella hyvin ja hypyt olivat hyviä. Radan alussa tuli yksi puomi (kuskin vika), mutta muuten Dumbo tuntui tasaselta ja hyvältä. Siinä vaiheessa tein sen virheen että rentouduin itse ja vain nautin menosta. Kokemattomalla hevosella se sitten kostautui melko nopeasti. Dumbo kielsi sarjan a- osalle.
Lauantai iltapäivä ja ilta kului nopeasti hevosia hoidellessa ja kisoja katsellessa. Illan päätteeksi otettiin vielä siiderit terassilla, sitten nukkumaan.

Sunnuntaina sää näytti pahalta, taivaalla oli mustia pilviä ja ukkonen jyrisi todella uhkaavasti. Luojan kiitos saimme vain nopean kuuron ja pilvet väistyivät muualle. Sämpylä hyppäsi taas aamulla, tällä kertaa hieman rauhallisemmalla mielentilalla. Yksi harmittava puomi tuli alas. Lähdin itse hyppyyn hieman ennen hevosta, en ottanut lainkaan huomioon, että Sämpylä saattaisi katsoa edessä olevaa estettä (koska hyppäsimme sen jo la.). Sämpylä sitten ponnistuspaikalta pikkasen hätkähti sitä lankkua mikä oli esteessä ja siitä seurasi pieni ”hätkähdys”, eikä hyppy lähtenytkään niin paljon ylös kun olisi pitänyt.

Dumbo hyppäsi metsäkentällä iltapäivällä 105cm. Ensimmäinen este tuli alas, muut pysyivät ylhäällä.  Vaikka sunnuntain tulos oli parempi, niin Dumbo ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä kuin lauantaina. Sunnuntaina tuntui taas siltä, että joutui käyttämään kaikki energiat ja niksit jotta saisi hevosen menemään oikeassa laukassa, suorana, oikeaan suuntaan ja oikean esteen yli niin ja lisäksi pysyä kyydissä kun Dumbo päättää hypätä hieman reilummin yli niistä esteistä.

2.        

Tallimme 3v tamman sisään ratsastus projekti alkoi tällä viikolla. Tästä ei ole paljon kerrottavaa, koska kaikki on sujunut niin hyvin. Pari päivää juoksutimme tammaa satulan kanssa, sitten kävin roikkumassa selässä ja seuraavana päivänä nousin jo satulaan. Torstaina kävelimme isolla ympyrällä ja harjoittelimme pysähdystä ja liikkeellelähtöä. Eilen perjantaina, ravasimme liinassa isolla ympyrällä. Kaikki tämä sujui siis ilman mitään pelleilyjä tai hötkyilyjä. En tosin ollut odottanut sen olevan tämän hevosen kohdalla ihan näin helppoa.  Sen verran tätä tammaa olen käsitellyt ja seurannut, että tiedän millainen pommi siellä tyyneyden alla piilee. Räjähdystä odotellessa siis..

3.        

         Pihan laittoa, mitäs siitä sen enempää. Kuvat kertokoon




4.       Kynnarin kisat

Naapuritallillamme oli seura estekilpailut helatorstaina. Moni talliltamme osallistui ja moni nappasi myös ruusukkeen. Dumbo ei kuulunut niihin jotka tulivat ruusukkeen kanssa kotiin. Dumbo hyppäsi hienosti esteet, mutta jäi kaarteessa ykköseltä kakkoselle pohkeen taakse ja täysin mutkalle. Jos olisin ottanut pidemmän tien, olisin ehkä ehtinyt suoristaa, tai sit en. Tiedä näistä sitten. Tuloksena nyt kuitenkin yksi kielto, ja yksi ratakokemus lisää.



5.       Mikon valmennus

Mikko oli vihdoin taas käymässä Suomessa. Pidimme valmennuksen Wistien tallilla Lohjalla (aivan mahtavan hieno paikka). Ekassa ryhmässä hyppäsin Dumbolla , joka yllätti meidät kaikki. Dumbo oli aivan super mega mahtavan hyvä ! Mikkokin kehui meitä ja meidän edistystä. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis. Dumbosta tulee vielä mahtava hevonen, kunhan saa kokemusta ja rutiinia tähän hommaan.
Sämpylä, joka oli ollut vähän kevyemmällä Ypäjän jälkeen, kävi melko kierroksilla. Hyppäsi myös hyvin, mutta laukan kanssa oli taas ns. ongelmia. Laukka askel lyhenee niin paljon kun se kuumenee, että linjojen välit jäävät pitkiksi. Kun sitä sitten joutuu ratsastamaan väleissä eteenpäin, niin askel toki venyy mutta seurauksena on samalla laakea hyppy.  Saimme kotitehtäväksi puomiharjoituksia. Sämpylän kanssa laukan pidentämistä varten ja Dumbolla laukan aktivoimista varten.
Mikkoa ja Emmaa oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa. Ikävä takaisin Saksaan kasvaa kyllä päivä päivältä.
Nyt hevoset jäivät pienelle hengähdys tauolle. Seuraavat karkelot ovat 10-15.6 Evitskogissa.









 6.       Reissu

Juu kyllä, reissussa olen taas. Tällä kertaa tosin yksin.  Istun Saksassa lentokentällä odottamassa jatkolentoani Portugaliin, äitiä moikkaamaan! Emme ole nähneet piiiiitkään aikaan ja ikävä on jo iso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti