perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kouluratsastusta


Martin Umaerus 27-28.2.2016


Dumbo kävi treenaamassa Hästbackassa kaksi päivää Martinin silmien alla. Lauantaina korjasimme Dumbon muotoa ryhdikkäämmäksi ja teimme avoja ja sulkuja. Sulkutaivutuksessa Dumbo laahaa vähän takajalkoja perässä, ja Martin kehoitti vaihtamaan sulun pohkeenväistöksi saman tien kun takaosa alkaa jäämään. Dumbon kanssa on ongelmana myös ryhdin säilyttäminen kaarevalla uralla, Dumbo on alkanut taipumaan suhteellisen hyvin rungostaan, mutta sukeltaa muodon kanssa helposti alas silloin kun sitä taivutan.

Video ravin työstäminen
Video avo ja sulku


Laukassa teimme muutamat lisäykset ja katsoimme pari vaihtoa. Dumbo vaihtaa jo puhtaasti vasemmasta oikeelle mutta toistepäin jää helposti takaa yhden jälkeen. Martin pyysi laukkaamaan keskihalkaisijalle väistössä, suoristaa keskihalkaisijalla, koota ja vaihtaa. Puhdas vaihto tuli! harmi että kamerasta loppui akku ennen laukkaa.

Sunnuntaina ratsastin radanpätkiä ja sain palautteet niistä. Harjoittelimme sisäiänratsastusta keskihalkaisijalla ja pysähdystä ravista ja laukasta. Martin kehoitti minua vaatimaan Dumbolta tasajalka pysähdyksiä AINA kun pysäytän sen, jotta se oppii aina seisomaan tasan.

Takaosakäännöksiä harjoittelimme avon ja volttien kautta ja nekin tuntuivat jo melko hyviltä. Peruutus on haastava meille ja sitä pitää harjoitella kevään mutta, sitä ei vaan voi toistaa monta kertaa saman ratsastuskerran aikana.

Kaiken kaikkiaan D oli taitava ja yritteliäs ja olin todella tyytyväinen! Martinilla on todella pehmeä ja kannustava tapa opettaa ja hän osaa ratkaista asiat usealla eri tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti