keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Niels Nanning

Päivitys on aika myöhässä, mutta tässä se tulee



Niels Nanning 6-7.2.2016
Lauantai
Sileällä Niels halusi nähdä että ratsastan Samiran rennoksi ravissa, mutta vahvalla jalalla. Samira jännittyy helposti jolloin usein jätän jalan vähän irti. Laukassa teimme ympyrällä temponvaihteluita ja menimme puomeja 3 lla ja 4 llä laukka askeleella. Tämän jälkeen tulimme kaksi linjaa, toisen 5 llä ja toisen 4llä askeleella, tavoitteena saada rytmi säilymään samana. Samira jännittyi ja rytmi ei säilynyt.  Niels laittoi tunnin lopuksi Samiralle puomin josta 3 laukkaa pystylle ja se auttoi rytmin säilyttämiseen. Teimme saman okserilla ja Samira tuntui hyvältä joten lopetimme siihen. Neuvoksi sain ratsastaa koko ajan enemmän jalalla.

video puomi-pysty
video puomi-okseri
video Hyvän laukan löytäminen

Caracan sai työskennellä paljon laukan kanssa aluksi. Niels halusi sen rehellisesti pohkeen eteen joten sen kanssa teimme myös paljon lisäyksiä ympyrällä. Kun laukan laatu parani ja Caracan oli pohkeen edessä siirryimme samoihin tehtäviin kuin Samiran kanssa. Linjojen jälkeen Niels nosti esteet ja tulimme samat linjat mutta nyt 4 llä ja 3 lla askeleella. Caracan jää helposti pohkeen taakse ja Niels käski minua tekemään ympyrän jos näin käy lähestyessäni estettä. Elikkä esteelle ei saanut tulla jos laukka ei rullaa ja hevonen ei ole pohkeen edessä.  Niels myös kehotti minua miettimään kuolaimen uudestaan. Minulla oli baby pelham Caracanilla, koska näin talven jälkeen (hyppytauko) hevonen muuttuu vahvaksi ja vetää liiankin hyvin kohti estettä. Niels kuitenkin sanoi sen olevan pienempi paha kuin se, että hevonen rullaa tyhjäksi edestä kaarteessa ja jää kuolaimen taakse. Jouduin pari kertaa ”työntämään” hevosen eteen kohti estettä ja sen seurauksena Caracan alkaa ennakoimaan tätä ja ”ampuu” itse kohti estettä.

Sunnuntai

Samira oli todella säpäkkä jo alkuverryttelyssä. Teimme ympyrällä töitä laukkapuomin yli aluksi. Niels rakensi pienen pystyn jota tulin ympyrällä ja vasemmassa kierroksessa Samira tuli melko rennosti ja hyvin. Oikeassa kierroksessa Samira puski sisäpohjetta vasten aina pystyä lähestyessään ja hyppäsi ihan kiinni oikeassa tolpassa. Niels pyysi minua väistämään pari kertaa hevosta ulos, niin että se ajautuu esteen ulkopuolelle ja jatkaa ympyrällä laukkaa. Samira parani harjoitusten myötä, mutta kotiläksyksi tuli harjoitella ympyrällä pienillä esteillä. Lopuksi hyppäsimme rataa joka koostui 10stä esteestä. Ensimmäinen kierros oli melko kaoottinen, eikä tasaisesta rytmistä ollut tietoakaan. Niels ei osannut oikein neuvoa, totesi vain hevosen olevan kuuma ja minun tsempanneen hyvin. Emme nostaneet esteitä vaan tulimme saman radan uudestaan pienen hetken päästä ja keskityin todella paljon olemaan eleetön ja rauhallinen. Saimme hyvän melko tasaisen radan suoritettua ja Niels oli positiivisesti yllättynyt. Niels ei oikein osannut ymmärtää miksi Samira on niin kiihkeä esteillä, kun se on sileällä niin hyvin ratsastettavissa.


Caracan aloitti samalla laukkapuomilla kuin Samira. Caracan oli alusta asti paljon paremmin pohkeen edessä ja pääsimme melko nopeasti hyppäämään rataa. Sain tehtyä tasaisen ja hyvän radan ja varoin työntämästä hevosta kohti estettä. Niels nosti esteitä ja tulimme radan uudestaan. Caracan oli tasainen ja hyvä jasaimme kehuja molemmat. Tavallinen nivel oli parempi vaihtoehto koska silloin Caracan pysyi paremmin tuntumalla ja pohkeen edessä. Kun laukka oli hyvä ja tasainen, ei tarvinnut työntää tai säätää muutakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti