torstai 12. toukokuuta 2016

Koulutuuppausta ala Dumbo



Martin Umaerus 16-17.4.2016


Dumbon kanssa Martinin kurssilla taas.
Harjoiteltiin tulevia kilpailuja varten radanpätkiä molempina päivinä. Lauantaina teimme laukkalisäyksiä ja keskityimme siirtymisiin keskilaukasta harjoituslaukkaan. Martin kehotti minua tekemään selkeämpiä ja nopeampia siirtymisiä. Työstimme myös vastalaukkaa lauantaina, koska siinä Dumbo jää helposti hieman pohkeen taakse, vaikka näyttääkin ulospäin hyvältä.

Sunnuntaina työstimme pohkeenväistöjä. Martin halusi meidän tulevan suoraan diagonaalilla ja tekemään siinä 2-3 lyhyttä väistöä joiden välissä suoristus ja eteen ratsastus. Dumbo kadottaa helposti tahdin väistössä joten tämä harjoitus sopi meille todella hyvin.
Harjoituksista oli selkeästi paljon hyötyä ja saimme Martinilta paljon kehuja kehityksestä. Hän huomautti mm. että olen itse harmonisempi hevosen selässä ja näytämme puhuvan samaa kieltä. Mietin tätä hetken vielä kotona, ja totesin Martinin olleen oikeassa. Minusta tosiaan tuntuu, että ymmärrän nykyjään paremmin mitä teen ja ennen kaikkea MIKSI teen. Tämän uuden harmonian seurauksena en enää menetä malttiani niin usein kun hevonen ei vastaakaan apuihini heti, vaan ymmärrän että en ollut tarpeen selkeä kun puhuin sille.

Martinin avusta oli kuin olikin suuri hyöty koska viikkoa myöhemmin Dumbo sijoittui toiseksi Ypäjä spring Dressage kilpailuissa. Luokka oli He A:2 2009 ja prosentteja tuli 63.190%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti