perjantai 2. tammikuuta 2015

Onkipäivä

Kuten jo hieman aikaisemmin vihjattiin, oli tänään aikainen herätys. J halusi avata kalastusvuoden ja F mieli mukaan katselemaan. Merikalastus ei näillä suunnilla ole mitenkään erityisen hyvää, joten mielenkiintoisena vaihtoehtona tuli suunnattua paikalliselle istuta&ongi -lammelle. Täälä vain saaliskalat ovat hieman eri luokkaa kuin kotimaassa.

Aamupalapöydästä


Siis kello soi kello 0645 ja pikaisen aamupalan jälkeen tien päälle. Matka lammelle sujui kätevästi F:n vuokrapyörällä. Eilen illalla meinasi tosin iskeä paniikki, kun paikalle ei meinannut löytyä tarkkaa sijaintia. Ihan niin pieni tämä saari ei sentään ole, että hakuammunnalla löytyisi. Pohjatyöt kantoivat hedelmää ja paikka löytyi hyvin. Aikataulukin piti.

Hondamies


Paikan päällä odotti täyden palvelun onkikokemus. Kalavälineet erosivat tällä kertaa normaalisti käytössä olevista melkoisesti. Järeissä karppivavoissa ei ollut ihan yhtä hyvä tuntuma, kuin perhovavoissa tuppaa olemaan...

Toiseen vapaan opas laittoi syötiksi pikkukalan ja toiseen maissia höystettynä nyrkin kokoisella pallolla mäskiä. Mäskiä lensi lampeen irtonaisenakin tennispallon kokoisina möykkyinä tasaisin väliajoin.



Heti aamusta kalat olivat selkeästi aktiivisempia ja päivän mittaan tärppien väli kasvoi melko pitkäksi. Iltapäivällä vielä juuri ennen ajan loppumista pääsi vääntämään kunnolla, kun n.20kg monni (pieni yksilö lajinsa edustajaksi) kelpuutti syötin.

Siamese carp, näitä tuli pari

paku

monni vääntää

Mekong catfish

Mekong catfish


Kokemus oli ihan mielenkiintoinen ja isojen kalojen kanssa on aina kiva vääntää. Ei minusta nyt tämän perusteella kuitenkaan karpin onkijaa vielä tule. Vuoden 2015 ensimmäiset kalat olivat tällä kertaa tälläisiä.

Samaan aikaan V oli käynyt kampaajalla ja manikyyrissä. Ja nauttinut lomasta. Illalla vielä "normi setti", eli kylille pyörimään ja syömään porukalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti