perjantai 26. joulukuuta 2014

Vettä hylyssä

V lähti taas aikaisin aamusta sukeltamaan, tällä kertaa vuorossa oli hylkysukellus. Taon edustalle on upotettu vanha yhdysvaltalainen sotalaiva sukeltajien iloksi. Tai tarkemmin se on kaiketi upotettu kolme kertaa, kun kahtena ensimmäisenä kertana alus kaatui pohjassa kyljelleen.

Rannalle jääneet viettivät laiskaa päivää rannalla makoillen siihen asti, kun V palasi mereltä puolen päivän aikoihin. Rento rannalla oleskelu jatkui itseasiassa hetken vielä sen jälkeenkin, V tuli nimittäin nukkumaan päiväunet rannalle muiden seuraan. Lepoisa oleskelun katkaisi kuitenkin ukkoskuuro, joka hiipi sisämaan puolelta päälle. Vettä ryöpsähti pienessä hetkessä alas melkoinen määrä, mutta kuten täälä päin tapana on, ei vesisadetta kestänyt kovinkaan pitkään.




Lounaan kerkesimme kuitenkin sateen aikana syödä. Sen jälkeen hoidettiin hieman asioita (pyykkien vienti ja laivaliput takaisin Samuille) ja otettiin tottakai rennosti, lueskeltiin bungalowin terassilla. Ilma oli (ja on edelleen nyt illalla) käsittämättömän kostea ja hiostava. Seurana terassilla meillä oli koira, joka on majaillut enemmän tai vähemmän säännöllisesti terassillamme koko täällä olon ajan. Ei olla muuten vielä keksitty, että mitä se syö. Tarjottu on keksiä, jäätelöä ja suklaata, mutta mikään ei ole vielä maistunut.



Päätettiin lähteä illaksi pyörimään saaren "keskustaan", eli sataman alueelle. Rantaa pitkin kävellen matkaa on noin kilometrin verran. Kävellä sinne päin auringon laskun aikaan. Samalla näki hieman uusia maisemia.





Sataman alueelta ei löynyt mitään uutta tai mullistavaa, eipä sitä tosin odotettukkaan. Hieman enemmän ravintoloita ja putiikkeja, kuin Saireen alueella. Yllättävä huomio oli, että sielä paikat menivät selkeästi aikasemmin kiinni.



Teimme hieman ostoksia ja päädyimme syömään täkäläisen mittakaavan mukaan hienostoravintolaan. Tilasimme reteästi listan kalleimmat (~15€) annokset jokaiselle. Australialainen sisäfilepihvi osottautui erittäin hyväksi, se liki suli suuhun.

Paluumatka resortille suoritettiin suosiolla taksilla (eli Hiluxin lavalla), hyvä ruoka oli tehnyt tehtävänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti